SUOSITUIN

Joustoluotto
100-3000 €

Joustava luottoraja netissä

Kuukausierät alk. 50 €, max. 220 €

Rahaa tilille napin painalluksella

Luottoraja 2000–3000 €. Kuukausikorko 5 %. Nostoprovisio 14 %. Luoton nimelliskorko: 60 %. Luottosopimuksen kesto: Jatkuva luotto. Tyypillisen 2000 euron 12 kk luoton todellinen vuosikorko on 135,62 %, takaisin maksettava summa 3086,91 €. Tyypillinen lyhennysohjelman mukainen maksuaika 2000 € luottorajalle 12 kk käyttäen tasaerälyhennystä. Luoton takaisinmaksuaika 3-34 kk.

Kulutusluotto
2000-5000€

Keskikokoisia hankintoja varten

Jopa kolme vuotta maksuaikaa

Arjen harkittuihin ostoksiin

HAE LAINAA » Lue lisää

Lainasumma 2000-5000 €. Takaisinmaksuaika 12-36 kk. Nimelliskorko 41,16 %. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 5000 euron lainalle 36 kk takaisinmaksuajalla 67,13 %. Esimerkki lainan takaisinmaksusta: lainasumma 2000 €, takaisinmaksuaika 12 kk, luottokustannukset yhteensä 839,53 €, maksettava kokonaismäärä 2839,53 €.

Positiivinen luottorekisteri Oikeusministeriön selvitykseen

12.11.2012

Eritoten suomalaisten pikavippiyritysten peräänkuuluttamaa positiivista luottotietorekisteriä on nyt lähdetty selvittämään Suomen oikeusministeriön toimesta. Selvityksen rekisteristä tekee Lapin yliopiston oikeusinformatiikan instituutin johtaja, professori Ahti E. Saarenpää.

Tällä hetkellä Suomessa on käytössä ainoastaan ns. “negatiivinen luottorekisteri”, joka ei anna kuluttajan maksukyvystä kovinkaan todellista kuvaa. Yksi järjestelmän suurimmista ongelmista on, että luottohäiriömerkinnät siirtyvät rekisteriin niin hitaasti, että kuluttaja on saattanut ehtiä ottaa kymmeniä uusia lainoja ja lisätä velkataakkaansa huomattavasti ennen ensimmäisenkään merkinnän siirtymistä rekisteriin. Euroopassa onkin enää Suomea, Ranskaa ja Tanskaa lukuunottamatta kaikissa muissa EU-maissa käytössä positiivinen luottorekisteri, joka sisältää tiedot kaikista kuluttajien veloista aina asunto- ja autolainoista joustoluottoihin ja pikavippeihin. Tutkimusten mukaan rekisterillä on ollut selkeä ylivelkaantumista vähentävä vaikutus läpi EU:n ja esim. naapurimaassamme Ruotsissa rekisteri on ollut menestyksekkäässä käytössä jo 20 vuotta.

Positiivisesta luottorekisteristä selviää mm. miten velallinen on tähän mennessä luottonsa hoitanut, mikä luonnollisesti antaa luotonantajalle paremmat mahdollisuudet nähdä mahdolliset tulossa olevat maksuvaikeudet jo hyvissä ajoin etukäteen. Näin esimerkiksi pikavippiyritykset saavat huomattavasti nykyistä ajantasaisempaa tietoa pikavippien hakijoiden todellisesta maksukyvystä.

Oikeusministeriön selvityksessä tullaan kartoittamaan tarvetta ja mahdollisuuksia kyseisen rekisterin toteuttamiseksi vihdoin myös Suomessa ja selvityksen tekemistä edellytetään myös hallitusohjelmassa. Selvityksen alla ovat erityisesti rekisterinpidon kattavuus, rekisterin käytännön toiminnallisuus sekä rekisteristä aiheutuvat kustannukset. Selvityksen on määrä valmistua 28.2.2013 mennessä.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisten joukossa kuulla ajankohtaisista aiheista sekä vetovoimaisista tarjouksista.

Hemmottelemme toisinaan kaikkia uutiskirjeemme tilanneita myös mukavilla arvonnoilla. Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme. Voit halutessasi peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.