SUOSITUIN

Joustoluotto
100-3000 €

Joustava luottoraja netissä

Kuukausierät alk. 50 €, max. 220 €

Rahaa tilille napin painalluksella

Luottoraja 2000–3000 €. Kuukausikorko 5 %. Nostoprovisio 14 %. Luoton nimelliskorko: 60 %. Luottosopimuksen kesto: Jatkuva luotto. Tyypillisen 2000 euron 12 kk luoton todellinen vuosikorko on 135,62 %, takaisin maksettava summa 3086,91 €. Tyypillinen lyhennysohjelman mukainen maksuaika 2000 € luottorajalle 12 kk käyttäen tasaerälyhennystä. Luoton takaisinmaksuaika 3-34 kk.

Kulutusluotto
2000-5000€

Keskikokoisia hankintoja varten

Jopa kolme vuotta maksuaikaa

Arjen harkittuihin ostoksiin

HAE LAINAA » Lue lisää

Lainasumma 2000-5000 €. Takaisinmaksuaika 12-36 kk. Nimelliskorko 41,16 %. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 5000 euron lainalle 36 kk takaisinmaksuajalla 67,13 %. Esimerkki lainan takaisinmaksusta: lainasumma 2000 €, takaisinmaksuaika 12 kk, luottokustannukset yhteensä 839,53 €, maksettava kokonaismäärä 2839,53 €.

Pikavipit oleellinen osa nykypäivää

10.7.2012

Luet vanhaa artikkelia. Huomaathan, että Lainasto ei välttämättä tarjoa enää ao. tuotteita ilmoitetussa muodossa.

Tutustu uudistettuihin lainatuotteisiimme Lainaa-sivulla!


Pikavipit ovat tulleet jäädäkseen. Pikalainoja on myönnetty vuodesta 2005 saakka ja suomalaiset ovat todellakin ottaneet uuden lainamuodon omakseen. Kaiken kaikkiaan suomalaiset ovat ottaneet pikavippejä vuodesta 2005 lukien yli 6 miljoonaa kappaletta ja arviolta yli 500 000 suomalaista yksityishenkilöä on käyttänyt pikavippipalveluita. Viime vuonna pikavippejä myönnettiin yhteensä yli 1,4 miljoonaa kappaletta.

Pikalainojen kysyntä on ollut jatkuvassa tasaisessa kasvussa ja vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä kasvua oli 39% edellisen vuoden vastaavaan aikaan nähden. Kokonaisuudessaan vuonna 2011 pikavippejä myönnettiin 322 miljoonan euron edestä. Keskimääräinen laina oli 243 euroa, josta maksettiin korkoina ja kuluina yhteensä 23%.

Tilastokeskuksen julkaiseman Luottokanta 2011 4. neljännes tilastojulkaisun mukaan pikalainoja koskevat kustannukset ovat laskeneet tilastointiaikana vuodessa 26,2%:sta 23%:iin, eli lainakustannukset ovat pienentyneet vuoden aikana yli 12%:lla, kun tarkastellaan nimenomaisesti lainoista maksettuja kuluja. Hinnat ovat alentuneet merkittävästi, mikä kertoo selvää kieltä markkinoiden toiminnasta ja kuluttajan kannalta terveestä kilpailusta hintojen laskiessa.

Pikavippien kielto Suomessa ajaisi toiminnan ulkomaille

Suomen Pienlainayhdistys pitää uusia lakialoitteita pikavippien rajoittamisesta täysin mahdottomina. Suomen Pienlainayhdistyksen mukaan kyseessä on täysin laillinen liiketoiminta, jonka kieltäminen olisi todellakin ennenkuulumatota. Pienlainayhdistys muistuttaa myös, että mitään korvaavaa rahoitusvaihtoehtoa pienlainoille ei ole olemassa.

Pienlainayhdistys uskookin pikavippien tarjonnan siirtyvän ulkomaille, jos toiminta Suomessa kielletään. Suomalaisia pienlainayrityksiä edustava Suomen Pienlainayhdistys pitää pikavippejä ja pienlainoja koskevien lakialoitteiden suurimpana ongelmana niiden perustumista vääriin mielikuviin tosiasioiden sijaan. “Sampsa Kataja on muun muassa esittänyt, että pienlainat ovat luottotietonsa menettäneelle ainoa tapa saada lainaa. Tämä on täysin käsittämätön väite, sillä pienlainayritykset eivät myönnä lainaa luottotietonsa menettäneille ihmisille”, toteaa Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Kuusisto.

Pikavippitoiminnan kieltäminen Suomessa johtaisi pienlainayhdistyksen mukaan helposti ulkomaiseen tarjontaan. “Suomi olisi ainoa maa, jossa pienlainojen myöntäminen olisi kielletty. Tällainen tyhjiö täyttyisi hyvin todennäköisesti ulkomaisten yritysten tarjoamilla lainoilla ja tämän toiminnan sääntely ja valvonta olisi todella vaikeaa”, Kuusisto jatkaa.

Lähde: Kauppalehti, 05.03.2012

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisten joukossa kuulla ajankohtaisista aiheista sekä vetovoimaisista tarjouksista.

Hemmottelemme toisinaan kaikkia uutiskirjeemme tilanneita myös mukavilla arvonnoilla. Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme. Voit halutessasi peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.