Perintä

Muista maksaa lainasi takaisin ajoissa!

Mikäli laskusi tiedot ovat hukassa, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Helpoiten saat laskutiedot yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@lainasto.fi.

Huomioithan, että siirrämme maksamattomat saatavamme Tulosperintä Oy:n perittäväksi.

Mikäli olet saanut perintäkirjeen, kannattaa velka maksaa viipymättä pois. Maksamatta jättäminen aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia ja johtaa luottotietorekisteriin kirjattavan maksuhäiriömerkinnän tekemiseen.

Pyydämme Teitä huomioimaan, että jos lasku jää maksamatta, tai maksusuunnitelmia ei noudateta perintätoimisto Tulosperintä Oy on velvollinen ilmoittamaan maksamatta olevat saamiset Suomen Asiakastiedon ylläpitämään luottotietorekisteriin. Luottotietorekisteriin ilmoittamisesta syntyy maksuhäiriömerkintä 2 – 4 vuodeksi.

Tiesithän, että luottotietorekisterissä oleva merkintä vaikeuttaa huomattavasti uuden luoton saamista, tai käytännössä siitä tulee mahdotonta. Vuokra-asunnon saaminen vaikeutuu, tai siitä voi tulla jopa mahdotonta. Vakuutuksien saaminen hankaloituu, koska vakuutussopimuksen edellytyksenä voi olla esimerkiksi vuoden vakuutusmaksujen suorittaminen etukäteen. Puhelin- ja internet-liittymän avaamisen ehdoksi vaaditaan suurehko takuusumma. Työpaikan saaminen voi vaikeutua, sillä työnantaja voi tietyissä tilanteissa tarkistaa työnhakijan luottotiedot.

Jos sinulla on kysyttävää laskusta tai maksuvaikeuksia, ota heti yhteys asiakaspalveluun.