SUOSITUIN

Joustoluotto
100-3000 €

Joustava luottoraja netissä

Kuukausierät alk. 50 €, max. 220 €

Rahaa tilille napin painalluksella

Luottoraja 2000–3000 €. Kuukausikorko 5 %. Nostoprovisio 14 %. Luoton nimelliskorko: 60 %. Luottosopimuksen kesto: Jatkuva luotto. Tyypillisen 2000 euron 12 kk luoton todellinen vuosikorko on 135,62 %, takaisin maksettava summa 3086,91 €. Tyypillinen lyhennysohjelman mukainen maksuaika 2000 € luottorajalle 12 kk käyttäen tasaerälyhennystä. Luoton takaisinmaksuaika 3-34 kk.

Kulutusluotto
2000-5000€

Keskikokoisia hankintoja varten

Jopa kolme vuotta maksuaikaa

Arjen harkittuihin ostoksiin

HAE LAINAA » Lue lisää

Lainasumma 2000-5000 €. Takaisinmaksuaika 12-36 kk. Nimelliskorko 41,16 %. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 5000 euron lainalle 36 kk takaisinmaksuajalla 67,13 %. Esimerkki lainan takaisinmaksusta: lainasumma 2000 €, takaisinmaksuaika 12 kk, luottokustannukset yhteensä 839,53 €, maksettava kokonaismäärä 2839,53 €.

Mitä eroa on kulutusluotolla ja pikavipillä?

20.12.2012

Luet vanhaa artikkelia. Huomaathan, että Lainasto ei välttämättä tarjoa enää ao. tuotteita ilmoitetussa muodossa. Tutustu uudistettuihin lainatuotteisiimme Lainaa-sivulla!


Moni pienlainan nostoa suunnitteleva tuntuu usein miettivän, että mitkä oikeastaan ovat kulutusluoton ja pikavipin erot. Suomen lain mukaan kyse on samasta asiasta, sillä pikavippi luetaan virallisesti kulutusluottojen pariin ja niitä kumpaakin koskevat samat lakisäädökset (mm. luotonantajan rekisteröintipakko ja lainan myöntämisajankohtaa koskevat säädökset). Todellisuudessa kyse on kuitenkin kahdesta hieman eri asiasta, erojen koskiessa lähinnä vakuuksia, lainasummia sekä takaisinmaksuaikoja.

Pikavippi on vakuudeton lyhyen takaisinmaksuajan pienlaina

Pikavippi on lainasummaltaan pieni (100 – 400€) pikalaina, jonka myöntämiseksi ei tarvita minkäänlaisia vakuuksia tai takaajia, vaan riittää että lainanhakijan luottotiedot ovat kaikin puolin kunnossa. Pikavippien takaisinmaksuaika on lyhyt, yleensä lainasummasta riippuen 18 – 90 vuorokautta. Vippi maksetaan takaisin yleensä yhdessä tai maksimissaan kahdessa erässä. Lisäksi raha maksetaan hakijan tilille nimensä mukaisesti pikaisesti ja lainasumma on usein lainaajan käytössä jo samana päivänä, kuin hän on hakemuksensa jättänyt.

Kulutusluottojen lainasummat ja takaisinmaksuajat pikavippejä suuremmat

Olennaisin ero pikalainan ja kulutusluoton välillä on lainan rahasumma. Yleensä kulutusluotolla tarkoitetaan huomattavasti pikavippejä suurempia lainoja, ja niiden lainasummat vaihtelevat sadoista euroista aina useisiin tuhansiin euroihin. Pikavipeistä poiketen myös takaisinmaksuajat ovat huomattavasti pidempiä ja parhaimmillaan kerran otettua kulutusluottoa maksetaan takaisin jopa useiden vuosien ajan.

Kulutusluottoja on saatavilla Suomen markkinoilta sekä vakuudellisina että vakuudettomina vaihtoehtoina. Erilaisten rahoitusyhtiöiden lisäksi myös perinteiset pankit tarjoavat omia sangen suurisummaisia kulutusluottojaan, joskin pankkien kohdalla lainapäätöksen tekeminen ja rahojen tilittäminen on huomattavasti rahoitusyhtiöitä hitaampaa.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisten joukossa kuulla ajankohtaisista aiheista sekä vetovoimaisista tarjouksista.

Hemmottelemme toisinaan kaikkia uutiskirjeemme tilanneita myös mukavilla arvonnoilla. Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme. Voit halutessasi peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.