Ajankohtaista » Talous » Tiesitkö tämän alennusmyynneistä?


Tiesitkö tämän alennusmyynneistä?

25.6.2018

Viimeistään näin keskellä kesää alennusmyynnit ovat kuumimmillaan. Kauppojen toimintaa säädellään tarkasti: esimerkiksi lopullinen hinta on ilmoitettava tarkasti jo ennen kassalle menemistä.

Alennusmyynnillä tarkoitetaan tilannetta, jossa tuotteita myydään alennettuun hintaan. Suomessa on tyypillisesti kaksi alennusmyyntisesonkia: toinen alkaa juhannuksen tienoilla ja toinen joulun jälkeen. Tarjoushintaan myytävissä tuotteissa on tiettyä vaihtelua vuodenajasta riippuen: katso shoppailukalenteristamme kuukausikohtaiset shoppailuvinkit.

Alennusmyynnit kutsuvat ostoksille

Kuumimpana alennusmyyntikautena tarjouksia on lähes jokaisessa kaupassa. Kauppojen tavoitteena on varmistaa, ettei varastoon jää seisomaan kausisidonnaisia tuotteita. Kuluttaja voi puolestaan onnistua hankkimaan tarvitsemiaan asioita huomattavan huokeasti.

Myös verkkokaupat tarjoavat nyt runsaan valikoiman tuotteita tarjoushintaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaupassa pitää olla nähtävillä tuotteen lopullinen myyntihinta: esimerkiksi alkuperäisen hinnan ja alennusprosentin kertominen ei siis riitä. Mikäli myymälät mainostavat huomattavan suuria alennuksia, kuten -70 % tai -80 %, tulee markkinoinnissa kertoa, mitä tuotteita on alehintaan saatavilla ja kuinka paljon.

Moni myymälä ei malta enää odottaa alennusmyyntiensä aloittamisessa perinteiseen sesonkiin saakka, vaan saattaa polkaista hintakarkelot käyntiin jo aikaisemminkin. Esimerkiksi muodin kiertokulku on niin nopeaa, että kaupan on myös nopeutettava omaansa.

Lähde: Kilpailu- ja kuluttajavirasto

GF Money Consumer Finance Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn. Myönnämme kuluttajalainoja Lainasto-brändin alla ja olemme osa monipuolisesti yksityishenkilöitä ja yrityksiä palvelevaa GF Money -konsernia.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisten joukossa kuulla ajankohtaisista aiheista sekä vetovoimaisista tarjouksista.

Hemmottelemme toisinaan kaikkia uutiskirjeemme tilanneita myös mukavilla arvonnoilla. Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme. Voit halutessasi peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.


Lue myös: