Erinomainen työhakemus erottuu muista ja jää mieleen. Jo heti sen alusta selviää, miksi hakemuksen laatija olisi oikea henkilö tehtävään.

Kun olet löytänyt unelmiesi työpaikan ja todella haluat kyseisen pestin, työhakemukseen kannattaa panostaa. Pidä se lyhyenä ja asiallisena, kiinnitä erityistä huomiota selkeyteen ja kielioppiin sekä anna oman persoonallisuutesi loistaa.

Hyvä työhakemus kiteyttää osaamisen

Hyvä työhakemus

  • mahtuu yhdelle sivulle
  • ei sisällä kirjoitusvirheitä
  • kiteyttää osaamisen ja työkokemuksen
  • on selkeä ja persoonallinen kokonaisuus

Älä jaarittele, vaan kerro omat vahvuutesi heti hakemuksen alussa. Mahdollista tulevaa työnantajaa kiinnostaa eniten, miksi juuri sinä olisit paras henkilö tehtävään ja millaista lisäarvoa toisit yritykselle. Työhakemusta kirjoittaessa on fiksuinta asettua työnantajan asemaan. Hakemukseen ei kannata kirjoittaa, miksi työtehtävä sopisi oman ansioluettelon jatkoksi: se kun harvemmin kiinnostaa työnantajaa. Kerro sen sijaan, kuinka omat vahvuutesi auttaisivat yritystä menestymään.

Työhakemuksessa kannattaa tuoda esille oma koulutus, työkokemus, kielitaito ja muut työn kannalta olennaiset tiedot. Voit maustaa hakemusta myös kertomalla lyhyesti harrastuksistasi tai muista aiheista, joiden avulla voisit jäädä vielä enemmän rekrytointiprosessista päättävien mieleen.

Työhakemus on tilaisuutesi erottua

Kiteytä oma osaamisesi myös ansioluettelon alkuun. Listaa muutaman lauseen mittaiseen kappaleeseen, kuinka pitkä työkokemus sinulla on ja miksi olisit paras henkilö tehtävään. Unohda turha vaatimattomuus: työhakemus on tilaisuutesi erottua ja nostaa oma osaamisesi jalustalle.

Itse usein sokeutuu omalle tekstilleen. Silloin saattaa käydä niin, ettei huomaa mahdollisia kirjoitusvirheitä tai turhaa toistoa. Siksi työhakemus kannattaa antaa toiselle henkilölle luettavaksi. Pyydä häntä tarkastelemaan sitä työnantajan silmin. Selviääkö hakemuksesta kaikki olennainen, onko siinä jotain turhaa ja miten sitä voisi vielä parantaa?

Jos olet mutkaton, energinen ja moneen eri tilanteeseen taipuva tyyppi, kerro se jo työhakemuksessa. Älä pue osaamistasi ylisanoihin, mutta ole riittävän itsevarma ja myyvä. Työhakemus on oman osaamisesi myyntipuhe.

Hyödynnä työnhaussa sosiaalista mediaa

Varsinaisen työhakemuksen ja ansioluettelon lisäksi kannattaa viilata LinkedIn-profiili kuntoon. Jos voit, kirjoita jo omaan profiiliin, että etsit uutta työpaikkaa. Päivitä profiili- ja kansikuvasi sekä varmista, että profiilissasi on ajankohtainen kuvailuteksti sekä tiedot koulutuksesta ja työpaikoista. Ole aktiivinen keskusteluissa ja tuo omaa osaamistasi esille rohkeasti myös sosiaalisessa mediassa.

Ostosraha
Visa-logo

Virtuaalinen Visa-luottokortti

100 - 3 000 €

Hae Ostosrahaa