Ajankohtaista » Talous » Kuluttajien luottamus talouteen korkeammalla kuin koskaan


Kuluttajien luottamus talouteen korkeammalla kuin koskaan

12.2.2018

Suomella menee mainiosti; kuluttajien luottamus talouteen on nyt ennätyskorkealla. Uskoa riittää sekä omaan että Suomen talouteen.

Tilastokeskuksen tuore julkaisu paljastaa, että kuluttajien odotukset talouden suhteen olivat huomattavan korkealla tammikuussa. Myös odotukset työttömyyden sekä säästämismahdollisuuksien suhteen olivat ilahduttavan valoisat.

Hyvää aikaa ottaa lainaa ja ostaa kestotavaroita

Tammikuuta pidettiin otollisena ajankohtana niin kestotavaroiden ostamiselle, lainan ottamiselle kuin säästämisellekin. Työttömyyden uhkankin koettiin väistyneen omalta kohdalta.

Lukemat perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin. Sitä varten haastateltiin yhteensä 1 195 Suomessa asuvaa henkilöä 2.–19.1.2018.

Kasvua jopa joulukuun huippulukemista

Lukemat olivat myönteiset jo joulukuussa, jolloin kuluttajien luottamuusindikaattori oli 24,0. Odotukset omasta taloudesta ja yleisestä työttömyyskehityksestä kohenivat jopa näistä lukemista. Suomen taloutta sekä kotitalouden säästämismahdollisuuksia käsittelevät näkemykset sen sijaan heikkenivät aavistuksen.

Kuluttajien luottamuusindikaattori oli tammikuussa 24,2. Vuoden 2017 tammikuussa luottamuusindikaattori oli 21,0 ja pitkän ajan keskiarvo on 12,3.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisten joukossa kuulla ajankohtaisista aiheista sekä vetovoimaisista tarjouksista.

Hemmottelemme toisinaan kaikkia uutiskirjeemme tilanneita myös mukavilla arvonnoilla. Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme. Voit halutessasi peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.


Lue myös: