Ajankohtaista » Talous, Työelämä » Keskituntipalkat vertailussa: miesten tuntipalkka kolme euroa naisen palkkaa korkeampi


Keskituntipalkat vertailussa: miesten tuntipalkka kolme euroa naisen palkkaa korkeampi

23.8.2017

Tilastokeskuksen yksityisen sektorin tuntipalkkatilastosta selviää, että miesten ja naisten keskituntipalkan ero oli vuonna 2016 kolme euroa. Palkkaero on pienentynyt, sillä edellisvuonna ero oli 3,19 euroa.

Naisten palkka selkeästi miesten palkkaa pienempi

Kun miesten säännöllisen työajan keskituntiansio oli 16,49 euroa, ansaitsivat naiset tunnissa keskimäärin 13,49 euroa eli 18 prosenttia vähemmän kuin miehet. Naisten palkat olivat noin kahdeksan prosenttia pienemmät kuin samoissa ammattiluokissa työskentelevien miesten.

Koulutus, toimiala ja työtunnit vaikuttavat palkkaeroon

Miesten säännöllisen työajan keskituntiansio oli 16,49 euroa ja naisten 13,49 euroa. Syitä palkkaeroon on useita.

Palkkaeroa selittävät muun muassa ammattirakenne, koulutus, työkokemus sekä toimiala. Palkkaeroon vaikuttaa myös muun muassa työtuntien määrä – naiset työskentelivät kuukaudessa keskimäärin 108 tuntia ja miehet 134 tuntia. Alle 100 tuntia kuukaudessa työskenteli 37 % naisista ja miehistä vain 19 %. Vähintään 180 tuntia kuukaudessa työskenteli 7,7 % miehistä ja 2,4 % naisista.

Tilastossa tarkasteltiin 322 000 palkansaajan tietoja: 256 000 miestä ja 66 000 naista. Heistä yli 70 % oli teollisuuden tai rakennusalan työntekijöitä. Suurin osa palkkatiedoista on saatu työnantajajärjestöistä.

Lisää tietoa saat Tilastokeskus.fi:stä.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä JoustoluottoaKulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisten joukossa kuulla ajankohtaisista aiheista sekä vetovoimaisista tarjouksista.

Hemmottelemme toisinaan kaikkia uutiskirjeemme tilanneita myös mukavilla arvonnoilla. Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme. Voit halutessasi peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.


Lue myös: