Ajankohtaista » Arki, Talous » Asumismenot 2017 -selvitys: asumisen aiheuttamat kustannukset kasvussa


Asumismenot 2017 -selvitys: asumisen aiheuttamat kustannukset kasvussa

16.8.2017

Tuore taloustutkimus paljastaa, että yhä suurempi osa suomalaisten tuloista kuluu jatkossa asumismenoihin. Asumisen aiheuttavien menojen arvellaan kasvavan keskimäärin 2,5 prosenttia vuodessa.

Asumisen aiheuttamat kustannukset kohoavat vauhdilla

Juuri ilmestyneen selvityksen mukaan asuminen muuttuu aiempaa kalliimmaksi lähivuosien aikana. Kustannukset vaihtelevat muun muassa asumismuodosta ja asuinpaikasta riippuen. Esimerkiksi kerrostalossa omistusasunnossa asuvilla kustannukset nousevat vuosina 2017–2019 keskimäärin 2,9 prosenttia ja vuokralla asuvilla 2,5 prosenttia, omakotitalossa asuvilla puolestaan 2,1 prosenttia. ”Koska muuttujia on monta, muutoksen suuruutta on olennaista katsoa aina tapauksittain”, muistuttaa ekonomisti Antti Kekäläinen PTT:n tiedotteessa.

Korjaus- ja hoitokulut sekä muun muassa lämmitys nostavat asumismenoja

Asuminen on kalleinta pääkaupunkiseudulla. Siellä myös kustannukset kasvavat nopeimmin. Asumismenoja kasvattavat muun muassa kerrostaloasuntojen korjauskustannukset ja hoitokulut, omakotitaloissa asuvilla puolestaan sähkön ja öljyn hinta.

Asumismenot kasvavat käytettävissä olevia tuloja nopeammin. Tänä vuonna omista tuloista menee asumiseen keskimäärin 27 prosenttia, Helsingissä yksiössä asuvalla keskituloisella jopa 37 prosenttia.

Asumismenot 2017 on Suomen Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton rahoittama, Pellervon taloustutkimuksen toteuttama selvitys. Sitä koskevaan tiedotteeseen voit tutustua Pellervon taloustutkimuksen verkkosivuilla. Lue myös Suomen Kiinteistöliiton ja Suomen Omakotiliiton tiedote.

Lainasto Oy on monipuolisia rahoitusratkaisuja ja tuottavia sijoitusmahdollisuuksia tarjoava suomalainen rahoitusyhtiö. Löydät valikoimastamme juuria sinua palvelevan lainatuotteen. Voit hakea meiltä Joustoluottoa, Kulutusluottoa tai Pikalainaa. Vastuullisuus on yksi toimintamme kulmakivistä – varmistamme aina luottoa myönnettäessä hakijan todellisen maksukyvyn.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisten joukossa kuulla ajankohtaisista aiheista sekä vetovoimaisista tarjouksista.

Hemmottelemme toisinaan kaikkia uutiskirjeemme tilanneita myös mukavilla arvonnoilla. Voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme. Voit halutessasi peruuttaa tilauksen koska tahansa uutiskirjeen linkistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.


Lue myös: